Om Oss

DSC_5379

Drönar Centralen drivs av två passionerade hobbyister. Vi kom in i den här hobbyn för några år sen av ren slump. Det måste varit ett YouTube klipp som fick oss intresserade, några veckor senare gjorde vi vår allra första flygtur.

Vi är inga ingenjörer eller vetenskapsmän, vi är helt enkelt två killar som gillar att lära oss nya saker och experimentera. Det började med en DJI Phantom 1 för ena och för den andra var det en hemmabyggd tricopter som var först ut på listan. Sedan dess har vi lärt oss enormt mycket, numera flyger vi båda racing quadcopters.

Syftet med Drönar Centralen är att den skall funka som informativ webbsida som hjälper dig att komma igång med hobbyn på riktigt. Som nybörjare kan det vara läskigt att ge sig in i en hobby som denna, det är mycket elektronik och tekniska aspekter som man måste förstå sig på. Vi vet att många ord och termer som slängs runt låter som ett påhittat språk.

DSC_5393

Faktum är dock att det oftast låter mycket svårare än vad det är. Vi kommer ihåg hur det var i början, all information finns redan på nätet, men den är utspridd och det är inte alltid lätt att förstå vad som skrivits. Vi kommer själva ihåg hur det var att lägga första beställningen, man skulle välja rätt ESC, flight controller, motorer med rätt styrka, sändare och mottagare. Låter det som en djungel? Oroa dig inte, det är här vi kommer in, vi ger dig all information du behöver i ett format som precis alla förstår. Vi rekommenderar att du går igenom kunskapsbanken innan du börjar beställa och klura vad du ska köpa.