Tänk på detta inför din första flygtur med din nya drönare

Med våren och sommaren precis bakom knuten är det många som ser fram emot att äntligen kunna ge sig ut och flyga ute i vår vackra natur igen. Men det finns några saker som är viktiga att ha i åtanke, även om du har flugit tidigare eller om det är den första gången du flyger med en drönare.

Drönarhobbyn växer i rasande takt, och varje säsong så är det fler och fler som får upp ögonen för hur fantastiskt roligt det är att flyga drönare. Men oavsett om du har beställt hem en ny och komplicerad drönare, eller om du har varit på ditt närmsta köpcentrum och plockat upp en startmodell så finns det några saker som är viktiga att ha i åtanke innan man sätter igång med att flyga.

Ta det långsamt

När man testar en drönare för första gången så är det väldigt viktigt att man tar det lugnt och försiktigt till en början. Även om man har flygit en hel del tidigare så reagerar olika drönare på olika sätt, och genom att ta det långsamt till en början och få en känsla för kontrollen så kan man undvika en potentiellt förödande krasch.

Ta en titt på vädret

Självklart ska man undvika att flyga i regn, men det kan också vara värt att se över hur vindstyrkorna kommer se ut. Många dyrare drönare kan flyga i rätt stark vind, men det är värt att kontrollera detta mot din manual för att se till att du inte förlorar kontrollen av din drönare efter en hård vindpust.

Se till att du får flyga

Den som har flygit en del tidigare är säkert medveten om detta, men det är ändå värt att poängtera för alla drönarpiloter. Det finns en hel del områden där det faktiskt är förbjudet och belagt med böter att flyga sin drönare. Det kan ha att göra med att det finns skyddsobjekt i närheten, eller att man befinner sig i en tätbefolkad ort, eller att man är nära en flygplats. Se därför till att du studerar den här artikeln och den medföljande kartan på luftfartverkets hemsida. På så sätt så kan du få en överblick kring var någonstans det är okej att flyga.

Du gillar kanske också...