De bästa apparna för drönarägare

Idag finns det appar för praktiskt taget allt, inklusive drönare. Allt du behöver göra är att ansluta din smartphone eller surfplatta till din drönare och sedan kan du dra nytta av nedan nämnda appar som är utvecklade just för drönarägare.

Appen Drönarguiden

Nybörjaren inom drönarvärlden så väl som den mer erfarne behöver veta villkor som gäller när man flyger drönare. Då kommer hen finna appen Drönarguiden väldigt hjälpsam.

Drönarguiden är nämligen en app som finns tillgänglig för både Android- och iOS-enheter och innehåller en sammanställning av alla regler och rekommendationer som finns gällande drönare. Det finns dessutom en drönarkorta som visar olika flygzoner, något som underlättar för drönarägaren något enormt. Då är det nästintill omöjligt att flyga fel. Men lite som en GPS för bilen är det viktigt att man inte stirrar sig alltför blind på appen men använder sitt sunda förnuft.

Appen AirHub Drone Operations

Denna app samlar alla nödvändiga verktyg som drönarägare behöver för planering före och under flygning. Appen är utvecklade för både privatpersoner som flyger drönare för skojs skull och företag som behöver effektivisera sina flygturer. Dessutom är gränssnittet snyggt och användarvänligt.

Under flygningen tillåter appen drönarägare att spåra sin drönare med realtidsdata med hjälp av ControlHub. När flygningen är över loggas all data automatiskt och finns tillgänglig i en digital loggbok. Detta möjliggör en omfattande översikt över alla ens flygturer.

AirHub Drone Operations finns tillgänglig för nedladdning på Google Play och AppStore. Den är kostnadsfri till att börja med, men den erbjuder köp inuti app.

Appen AR.FreeFlight 2.4

Detta är en kostnadsfri måste-ha-app för alla drönarägare. Genom att ansluta sin drönare till appen kan man använda den för att styra drönaren bara genom att luta sin smartphone/surfplatta i önskad riktning. När man släpper enheten stabiliseras drönaren automatiskt i luften. Observera att AR.FreeFlight 2.4 endast är kompatibel med Parrot AR. Drone och Parrot AR.Drone 2.0, vilket såklart gör den rätt meningslös för dig som inte äger en drönare från AR.

Appen är utrustad med intuitiva sensorer som gör att den förblir stabil i luften och praktiskt taget flyger själv. Med denna smarta app kan praktiskt tagit vem som helst bemästra flygandet av en drönare eftersom de inbyggda sensorerna möjliggör enkel start och landning. I det stora hela är det en snygg och välutvecklad app som är enkel att navigera med.

Appen UAV Forecast

Ännu en hjälpsam app för drönarägaren är UAV Forecast appen. Gratisversionen visar en 24 timmarsprognos på vädret, så man vet när det är en bra tid och när det inte är det för att flyga sin drönare.

Med appen, som finns tillgänglig på Apples App Store och Androids Google Play kan man se en väderprognos och GPS-satelliter, allt samlat i en app för att ens flygtur ska bli så smidig och säker som möjligt. Appen har ett väldigt gammaldags, men lättanvänt, gränssnitt, där man söker efter stad/by i sökfältet längst upp och får sedan upp all nödvändig information. Kanske inte den bästa appen om man ser till utseendet, men utöver det är den att rekommendera.

Du gillar kanske också...