Den nya anti-drönar pistolen

Ju större hobbyn växer sig, desto mer olyckor och olovlig flygning kommer det att ske. Oavsett vad man än gör så är det omöjligt att stoppa, det kommer alltid finnas det där rötägget som ska förstöra för alla andra. Därför har många börjat utveckla teknologi som bekämpar problemet med drönare som flyger där dom inte får.

Det ser ut som ett futuristiskt vapen tagen från en Sci-fi film, men det är faktiskt bara ett anti-drönar gevär. Geväret kallas för DroneDefender och den skickar störningar som gör att en drönare inte kan flyga. Med hjälp av sina signaler kan den stänga av kommunikationen mellan pilot och drönaren eller störa GPS/GLONASS styrningen.

Den fungerar precis som vilket gevär som helst, du siktar med ett lasersikte, trycker på avtryckaren samtidigt som du siktar på drönaren. DroneDefender har en räckvidd på 400 meter, vilket gör det svårt för den som flyger drönaren att komma undan. Signalerna geväret skickar ut är lika starka som dom som används i industriella sammanhang, ingenting man får använda hur som helst på  gatan.

Men du behöver inte vara orolig, inom kort kommer modellen som precis alla kommer få använda. Samma företag som utvecklade DroneDefender jobbar för tillfället på en nyare variant som ska hålla sig inom lagens gränser. Men istället för att störa signalerna som skickas mellan drönaren och radiokontrollen kommer detta gevär istället köra en rad av kommandon som kan aktivera RTH (Return-To-Home) eller landnings funktionen.

Frågan är vad som kommer hända ifall man flyger med drönare som inte använder sig av GPS eller GLONASS. En saker är säker i alla fall, det kommer bli spännande att se utvecklingen av dessa gevär.

Du gillar kanske också...