Det här företaget tar selfies till nya höjder

Tidigare i år, rättare sagt runt första April, så var det många nyhetssajter som rapporterade om ett nytt företag som skulle släppa en drönare specialiserad på selfies. Det Australienska företaget fick många skeptiska blickar då deras drönare var egentligen ingen ”riktig” drönare, att videon släpptes första april gjorde inte saker bättre. Många tog videon som en parodi på dagens ungdomar och selfie hysteri, men nu visar det sig att det inte alls var någon parodi.

Oavsett om du tycker att den klassas som en drönare eller inte, så kan man inte bortse att den erbjuder några rätt så grymma funktioner i jämförelse med farkoster med fyra propeller. Om man kan komma över faktumet att deras produkt ser som flygande leksak för vuxna, finns det faktiskt många egenskaper som skulle kunna intressera fotografer och filmskapare.

Först av allt, priset. Priset på Roam-e:s flygande selfie stick ligger på $399, vilket motsvarar ungefär 3 400 svenska kronor. Den har en batteritid på 20 minuter vilket är ganska imponerande med tanke på priset. Kameran filmar i 1080p och har flertalet smarta funktioner, bland annat kan den känna igen ansikten och följa efter dessa. Förutom det så kan den flygande pinnen undvika hinder, likt DJI Phantom 4. Hur bra denna funktion återstår att se.

I dagens sociala tid börjar mer och mer drönare bli uppkopplade till nätet så man kan livestreama olika event. Roam-e har en imponerande funktion där den tar 360 graders bilder som postas och kan streamas på Facebook.

Företaget tror att deras drönare kommer uppskattas av den stora folkmassan, de menar att deras drönare är skapad för att vara i ditt utrymme, inte för att spionera på grannen.

Vi tycker helt klart att det här är någonting att hålla ögonen på. Men för 3 500 kronor finns det billigare sätt att ta selfies på, dock får man inte glömma all teknik som finns i drönaren. Väntar en framtid av flygande selfie sticks må tro?

Du gillar kanske också...