Kinesiska mobiltillverkaren har gett sig in i spelet

Den kinesiska mobiltillverkaren, Xiaomi, kunde inte längre hålla sig. Nu har dom lanserat sin första drönare med kamera, den heter Xiaomi Mi.

Precis som alla andra Xiaomi produkter, så tillverkade dom inte drönaren helt själva, utan jobbade tätt ihop med företaget Flymi. Men vad är det som gör att folk är så upphetsade över Mi drönaren? Först och främst är det prislappen, Mi kommer inte kosta dig mer än $450 eller 3734 kronor.

Utan sammanhang säger priset inte speciellt mycket, men Xiaomi är inte direkt kända för att leverera dåliga produkter utan snarare tvärtom. Deras kännetecken är billiga men otroligt bra mobiltelefoner, frågan är om drönaren kommer följa i samma fotspår. Det vi vet så länge är att för $450 får du Mi drönare med en 4K kamera, det finns även en variant med 1080P kamera och den kommer gå för $380. Man betalar alltså nästan hälften så mycket för en 4K drönare om man jämför med marknadens ledare, DJI Phantom, hur fränt är inte det?

Xiaomi säger att dom kommer öppna ett ”open beta” program i slutet av juli, men det finns inget datum för när den släpps utanför Kina.

Kollar vi på specifikationerna kan man se att det kanske är kvalitet bakom det vita höljet ändå. Totala flygtiden sägs vara 27 minuter tack vare ett 5,100 mAh batteri. Det är ungefär 5 minuter längre än vad en DJI Phantom kan flyga. Mi ska kunna flygas upp till 3 kilometer bort från dig utan att tappa signalen, vilket är väldigt imponerande med tanke på priset.

Kameran som sitter på filmar som sagt i antingen 1080p eller 4K. Den sitter fast på en gimbal som låter kameran snurra fritt i 360 graders riktning.

Som nybörjare kan det vara svårt att kontrollera en drönare, men Xiaomi har tänkt steget före och installerat virtuellt stängsel. Det betyder att du kan ange hur stor yta du kan flyga i, flyger du utanför kommer drönaren vända och landa där den startades upp.

Det går även använda sin tablet eller smartphone som extern skärm för att kunna se vad drönaren filmar.

Motivet bakom det låga priset är att sprida tekniken till dom som inte har pengarna. ”Alla har inte tusentals dollar liggandes hemma” sa Lei Jun, VD på Xiaomi.

Du gillar kanske också...