Sneakers för barn som möjliggör timmars lek

Sneakers kännetecknas av skor som är multifunktionella och designade för aktivitet – allt från en dag i skolan till flera timmars lek med kompisarna. Men sneakers kan med fördel också bäras till kalas och finare tillställningar. Skor till varje situation med andra ord.

Sneakers är något som bör finnas i alla barns garderober, åtminstone ett par sådana. Med rätt par sneakers kan ditt barn bekvämt trampa omkring i skolan, spela fotboll och/eller ha dem på sig på födelsedagsfester.

 

Lätta sneakers i bra kvalitet

Om ditt barn älskar att leka (vilket barn gör inte det?) så är det ett par lätta sneackers för barn i hög kvalitet som du bör leta efter. Ett par skor som möjliggör det för ditt barn att röra sig fritt utan att skorna sitter obekvämt. Men även ett par skor som ditt barn kan ha tills hen inte längre passar i dem. Sneakers i hög kvalitet ska hålla utan att slitas allt för mycket, trots att de används för att leka.

Hur ofta ska man egentligen räkna med att behöva byta sneakers? Tja, det varierar. Kvaliteten spelar absolut roll, men man ska komma ihåg att ens barn växer hela tiden. Därför ska man inte räkna med att skorna kommer att kunna användas i flera år även om de är av bra kvalitet.

 

Tänk på utseendet

Naturligtvis bör du också välja ett par snygga skor till ditt barn så hen kan höja sitt självförtroende. Sneakers är trots allt skor som även går att ha på sig under födelsedagsfester, och därför är det ingen idé att köpa ett par fulare. Dessutom finns det gott om snygga, prisvärda sneakers i hög kvalitet från välkända marknaden.

Om ditt barn är lite äldre är det en god idé att tillsammans välja skorna. Som förälder är det omöjligt att hänga med i alla trender bland barn och unga, och därför är det viktigt att du hör vad ditt barn säger. Sedan kan ni överväga de alternativ som finns och tillsammans komma fram till vilka skor som är bäst.

 

Välj rätt passform

Barns fötter växer väldigt snabbt, det är ingen nyhet. Dessutom finns det olika typer av fötter, vilket är viktigt att ha i åtanke när man införskaffar ett par nya sneakers till sitt barn.

Ska du köpa ett par sneakers till ett barn under 2 år så ska du vara uppmärksam på att fötterna växer drygt en halv storlek varannan månad. Därför bör du mäta ditt barns fötter varannan eller var tredje månad för att säkerställa att de fortfarande passar.

Några barn är plattfotade, och om detta är fallet är det bra att köpa ett par sneakers med extra stöd från sulan. Några barn behöver dessutom extra stöd runt visten, varav ett par skor med högre skaft kan vara nödvändigt.

Du gillar kanske också...